Toernooien

Het spelen van toernooien hoort bij de fanatieke kant van een Flairder. Naast het spelen van competitie, zijn er vele mogelijkheden om je krachten te meten met andere badmintonners. Zowel bij Flair zelf (het befaamde Open Alphense) of bij verenigingen uit de omgeving.

De website waar in principe alle toernooien op te vinden zijn, is www.toernooi.nl. Met onderstaande link zie je welke toernooien er de komende tijde gespeeld worden in de omgeving van Alphen aan den Rijn:

Toernooien tussen 1 november 2013 en 31 mei 2014

Daarnaast zijn er regelmatig Flairders die het een stuk verder weg zoeken. Zo hebben we al meerder malen gespeeld in Groningen, Enschede of zelfs Luxemburg! Als er weer een toernooi op de planning staat, wordt dat via de site of via het mededelingenbord in de kantine bekend gemaakt. En heb je zelf een leuk toernooi gevonden waar je met een groepje heen zou willen gaan, laat het weten aan de TC, dan kunnen we je helpen om dat te organiseren!

Andere aangekondigde toernooien:

* In de nacht van zaterdag 8 februari op zondag 9 februari organiseert BC Shuttlek het Nachttoernooi. Iedereen – van beginnende badmintonner t/m doorgewinterde competitiespeler – is van harte welkom. Er zijn verschillende poules. Je kunt je als team opgeven. Voor meer info : kijk op deze link

* Utregs Toernooi 2014: In het weekeinde van 22 en 23 februari 2014 organiseren de Utrechtse Badmintonverenigingen voor de 10e keer het Utregs Toernooi. Vanwege dit jubileum een groter toernooi dan voorheen én de inschrijving staat open voor iedereen.
Er kan deelgenomen worden in 2 onderdelen over de categorieën:
*         1, 5, 7 en 9   :  (senioren, recreanten & competitie)
*         U11, U13 en U15  :  (jeugd, recreanten & competitie)
*         Aangepast Badminton  :  rollers en staanders (alleen op zaterdag)
Wil je meer informatie kijk dan op de  <http://www.utregstoernooi.nl/> website van het toernooi. Daar vind je ook de historie van het toernooi.
De inschrijving voor het toernooi staat nog open tot en met 19 januari 2014.

* Op 1 maart 2014 wordt in Capelle ad IJssel de 5e BCS Open Seniorentoernooi gespeeld. Inschrijvingen via toernooi.nl (uiterlijk 23 feb). Kijk op www.bcschollevaar.nl, mail: toernooi@bcschollevaar.nl

* Op zaterdag 8 maart 2014 organiseert PBC Boomgaardshoek uit Hoogvliet voor de 26e keer haar Open 3-6-9 Toernooi. Inschrijven op toernooi.nl of vanaf www.pbcboomgaardshoek.nl

* Op zaterdag 8 maart (enkel en mix) en zondag 9 maart (dubbels) 2014 wordt ‘t Haarlemmermeertoernooi gespeeld. Wij hebben er nu al zin in en hopen op veel inschrijvingen, zodat het ook dit jaar zeker weer een gezellig toernooi zal worden. Via onderstaande link kom je direct bij het Haarlemmermeertoernooi:
http://badmintonnederland.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=3C69B673-ED82-412D-93C3-8360A8CCF8AA

* Op zaterdag 22 maart 2014 organiseert Alouette alweer de 3e editie van het Badmintonplanet Fun-Best toernooi. Voor het eerst zal dit jaar het  1-dags toernooi worden gehouden als toernooi voor recreatenteams.
Willen jullie deelnemen aan het Badmintonplanet Fun-Best toernooi kijk dan op www.bc-alouette.nl voor meer informatie of stuur een e-mail naar fun-best@bc-alouette.nl.

* Op zaterdag 5 april 2014 wordt het 26e Struik en Hamerslag Badminton Toernooi te Strijen georganiseerd. Locatie Sporthal Apollo, Sportlaan 4, Strijen. Er wordt gespeeld via een poulesysteem. Inschrijving loopt tot 1 maart. Inschrijven via www.bvstrijen.nl

* Op zaterdag 12 april 2014, 1 vd leukste eendagstoernooien in het voorjaar: het Open Toernooi van BC Asterix Rotterdam. Er wordt gespeeld in de categorieën 3, 6 en 8 oftewel 2e divisie bondscompetitie tm 8e klasse regio. Deelname is mogelijk aan max 2 onderdelen. Inschrijfkosten zijn € 8,50 per onderdeel. Inschrijving op http://badmintonnederland.toernooi.nl sluit op 30 maart 2014 of dat het maximaal aantal te spelen partijen is bereikt. Het toernooi duurt van 09.00 tot ongev 22.30uur.